Velkommen |  Søg / Efterlys |  Opret / Ret |  Vejledning |  Vigtig |  Fakta |  Login |  English | 
 


Vejledning

Sådan søger du:

Hvis du har fundet en øremærket kat, er det vigtigt, at du er sikker på, at øremærket er rigtigt aflæst. Hvis katten findes i registeret, kontrolleres om farve, køn og race stemmer overens, ligesom det må vurderes, om den geografiske afstand virker sandsynlig.

Er der flere søgeresultater, vælges den med nyeste dato. Og kontakter du kattens formodede ejer, så husk at præsentere dig venligt og oplys, hvorfra du har oplysningerne. Du kunne have aflæst øremærket forkert, eller ejeren kunne have undladt at meddele adresseændring.

Gode råd om aflæsningen af øremærket: Forsøg at opnå kattens tillid, gerne med lidt mad, så du kan få lov at se i dens ører. Tatoveringen kan ofte ses tydeligere, hvis der gnides lidt margarine på. Der kan også bruges en lille pencil/lommelygte, og man lyser fra bagsiden gennem øret, mens mærket aflæses inde i øret. Katten placeres på et stabilt underlag i skyggen. Ofte er katten mærket i begge ører - "modsat vendt". Hvis nogle cifre er utydelige i det ene øre, kan det korrekte øremærke alligevel kombineres med cifre fra det andet øre.

Øremærket er altid 6 positioner langt. Eksempler på de mest anvendte koder: TDF123 (nuværende kode) tre bogstaver og tre tal anvendes fra 1984 og frem. R0R123 (gammel kode) R (nul) R og tre tal er anvendt indtil 1990.

Vær opmærksom på at nogle få katte kan være mærket med ikke autoriserede eller udenlandske koder. Disse typer findes også i registeret, hvis der ikke er konflikt med de officielle.

Du kan derfor altid forsøge med andre kombinationer. Hvis længden er mindre end 6 cifre, udfyldes med "X" (bagefter); f.eks. AS46XX Eksempler på udenlandske eller ikke autoriserede koder: 98ND12, 986612 eller AS46

Chipkoder består ifølge ISO standard af 16 cifre. Det første er et fabrikant-nr. og anvendes ikke. Derfor bruges kun 15 cifre i koden.

Ældre koder kan have 10 eller 12 positioner og indeholde bogstaver.

NB! Hvis koden er kortere end 15 cifre, indsætter du nuller foran; f.eks. 00000IFIA2F4A4

Hvis søgningen ikke gav resultat, eller oplysningerne er forældede, er du velkommen til at kontakte os.

C/o Inges Kattehjem
Ejbydalsvej 260
2600 Glostrup
Telefon: 44 85 35 55 (hverdage mellem kl. 10-16)
Fax: 44 92 22 55
E-mail: dkr@ingeskattehjem.dk